Ползите от гъба Комбуча

Гъба Комбуча

Днес сме свидетели на завръщане на интереса към натуралните продукти както по отношение на храненето, така и към лечебните им свойства и качества. Хората все по-често започват да се "обръщат" към природата, търсейки лек за здравословните си проблеми. В този връзка ще ви запознаем с чудодейните възможности на напитката, наречена Комбуча, която пристига от Източна Азия.

Популярността ѝ като „лек за всичко" постоянно нараства. Според проучвания, направени в Русия, съставките на гъбата имат изразени антибиотични и пречистващи свойства. Тя помага при понижен тонус, отслабване на паметта, затлъстяване, целулит, акне, предменструален синдром, херпес зостер, безсъние, хемороиди, язви, възпаление на ставите.

Съществуват доказателства, че Kомбуча прочиства кръвта, предотвратявa образуването на газове в червата, увеличава броя на клетките, укрепва имунната система, сгъстява косата и поддържа цвета й.

Комбуча е биохимична лаборатория. Затова терапевтичните ползи от чаената гъба са широки. Комбуча живее в сладък чай и се храни със захарта в него. При това се извършват окислително-ферментационни процеси, при които се произвеждат глюкуронова киселина, млечна киселина, витамини, аминокиселини, антибиотични вещества и други полезни вещества.

Комбуча

По началото самата гъба представлява плосък диск желирана маса в твърда мрежеста мембрана. Гъбният диск отначало се разстила върху повърхността на чая и след това се удебелява в процеса на зреене.

Субстанциите на Комбуча се възприемат без проблеми от човешкото тяло. Напитката от тази гъба е мощна клетъчна храна и точно защото действа на клетъчно ниво има толкова добър и цялостен положителен ефект върху организма, а не само върху един или друг орган.

Действието на ферментиралия чай се забелязва веднага след приема му, но пълният ефект се проявява след няколко седмици. Изразява се в подобрено общо състояние и засилена работоспособност.

Някои от оздравителните действия на Комбуча не са напълно изследвани, но други нейни механизми на действие са научно и експериментално доказани: например регулирането на чревната флора, укрепването на клетките, детоксикацията и елиминирането на отпадъците, хармонизирането на метаболизма, антибиотичният ефект и корекцията на pH баланса.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати