Gotvach.bg»Статии»Любопитно»Топ 7 на най-обичаните български ястия от чужденците

Топ 7 на най-обичаните български ястия от чужденците

Антония Р.Антония Р.
Джедай
1k1232
Шопска салата

Българската кухня се отличава с няколко характерни ястия, които посетителите от чужбина винаги държат да опитат, когато гостуват в страната ни. Най-любимите от тях бяха подредени при класация на foodpanda.

1. Пиле с ориз - на най-силен интерес от страна на чужденците се радва пилето с ориз. Анкетираните са споделили, че ястието им харесва, тъй като е подходящо както за обяд, така и за вечеря.

Пиле с ориз може да се намери във всяко заведение в България и топлите витрини за бързо хранене, така че всеки новопристигнал в страната ни може да го опита;

Пиле с ориз

2. Качамак – едно от най-традиционните ни ястия и второ в класацията на чужденците е българския качамак. Той се приготвя от царевичен грис или едро смляно царевично брашно. Освен за чужденците качамакът е и едно от най-любимите ястия за българите;

3.Шопска салата – макар че преди година шопската салата стигна първото място в класацията за най-предпочитано евроястия, в допитването на foodpanda тя заема третото място.

4. Пълнени чушки – анкетираните са споделили, че най-любими са им пълнените чушки с кайма и ориз, но с удоволствие си поръчват и другите разновидности – с яйца и сирене, със зеленчуци и ориз;

5. Сарми – макар че сармите произлизат от азиатската кухня, ястието е много популярно и за нашата национална трапеза, заради което голяма част от чужденците са го определили като любима българска гозба.

Баница

Сармите се консумират предимно през зимните месеци, но това не пречи да са сред титулярите за най-любими ястия;

6. Баница - традиционната българска баница също е харесвано от чужденците ястия. Най-популярна е баницата с яйца и сирене, но и другите ѝ варианти – сладки или солени, също се хапват често;

7. Кисело мляко – запазената кулинарна марка за България е киселото мляко, но в класацията на посетителите от чужбина то заема едва седмо място. Повечето от участниците в анкетата са споделили, че го хапват като десерт, а в някои случай в комбинация със сладко.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest