gotvach.bg»Статии»Кулинарни Новини»Най-вкусната баница ще се търси тази неделя

Най-вкусната баница ще се търси тази неделя

Антония Р.Антония Р.
Джедай
1k121265
Баници
Метален сушилник за съдове на два етажа-20%
Практичен аксесоар за вашия дом:
Метален сушилник за съдове на два етажа
52.00 лв.
41.60 лв.
Виж ››

По повод празника на баницата, който ежегодно се организира във врачанското село с името на тестеното изделие – Баница, ще се организира състезание за най-вкусно приготвена баница.

До момента участието си са потвърдили над 100 майстори на типичното за България кулинарно произведение. Фестивалът ще се проведе тази неделя, като посетителите ще могат да си хапват банички на корем.

Освен да си хапват, гостите на фестивала ще могат и да оценяват опитаните изделия.

Тази година обаче празникът на баницата ще се проведе с нов регламент. Премахва се анонимността на конкурса, а за всеки един от баничарите ще бъде предоставена специална шатра, в която ще демонстрира не само крайния резултат, а и тънкостите по приготвянето на вкусното изкушение.

Печивата ще бъдат разпределени в 4 категории – Солени традиционни баници, Баници с месо, Баници със зеленчуци, Сладки и оригинални баници.

Баница със Спанак

За победителите са предвидени парични награди, като ще има и бонуси за онези майстори, които са подредили най-атрактивно своята маса.

Градоначалникът на Враца - Николай Иванов, няма да измени на традицията и ще отиде на фестивала с няколко чувала брашно. Той ще ги раздаде на кулинарите, които успеят най-силно да го впечатлят.

Най-много претенденти за момента има от селото-домакин на фестивала. От Баница ще се включат общо 30 мъже, жени и дори деца с опит в приготвянето на баници.

Конкуренти ще има и от селата Паволче, Згориград и Косталево.

За втора поредна година журито, което ще обяви най-вкусните баници в съответните категории, се оглавява от кулинарния експерт Иван Звездев.

Надпреварата на 10 май ще стартира точно в 10.30 часа пред местното читалище. Организаторите на празника обещават редица изненади за всички присъстващи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати