gotvach.bg»Статии»Кулинарни Новини»Всичко е добре, когато наблизо има шоколад

Всичко е добре, когато наблизо има шоколад

Първо шоколадово изложение

Всичко е добре, когато наблизо има шоколад и първото Шоколадово изложение у нас бе доказателство за това.

С много усмихнато търпение и шоколадов заряд хиляди хора изчакаха своя ред на опашката пред Гранд хотел София, за да опитат от шоколадовите съвършенства на първия по рода си шоколадов панаир в София.

Над 100-метровата опашка не обезкуражи многобройните любители на шоколадовите изкушения, които цял ден опитваха от лакомствата, изложени кокетно на над 30 щанда на български, швейцарски, белгийски, австрийски и испански производители.

Шоколадови сърца и кутии, бонбони с различни аромати и пълнежи, ръчно изработени блокчета шоколад, ароматни домашно приготвени сладки, бисквити и кроасани бяха само малка част от над 300-те вкусни артикула, които предлагаха родните и европейски сладкарски къщи.

Шоколадови бонбони

Освен че успяха да опитат от всевъзможни шоколадови комбинации, домашни и класически торти, солени и сладки печива, биошоколад, веган десерти и дори бирен шоколад, посетителите на изложението имаха възможност да научат повече и за по-нетрадиционни приложения на шоколада.

Участниците в събитието изненадаха гостите с представянето и изработването на шоколадови бижута, както и с успешното приложение на какаовия продукт в различни спапроцедури.

Програмата на първото Шоколадово изложение в България започна с откриване в 11:30 часа днес, а в течение на целия ден гостите събираха шокоемоции, идеи и съвети за тайните на истински добрия шоколад, имаха възможност да присъстват на представянето на книги, посветени на шоколада, както и да почерпят съвети за изгарянето на калории от актьора Деян Донков.

Шоколадово изложение в София

Под мотото От зърното до шоколада всички присъстващи наблюдаваха с интерес приготвяне на истински суров шоколад в полеви условия, започвайки се от смесването на какаото с какаовото масло и преминавайки през същинската тайната на съвършения шоколад - а именно правилното темпериране.

Събитието беше белязано от много дегустации, игри за най-малките почитатели на шоколадовите произведения, музика и томбола за най-амбициозните гости.

Торти

И ако е вярна сентенцията, че Една-единствена мисъл за шоколад събужда всички сетива, то нашите ще стоят будни до следващата година по същото време, когато ние от Готвач.бг очакваме традицията да продължи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати