Топ 5 на най-успокояващите напитки

Надежда НедеваНадежда НедеваДжедай / Автор
Чай от Лайка

Всеки е чувал, че съществуват различни успокояващи напитки от най-дълбока древност, които продължават да бъдат популярни и днес.

Използват се редица продукти за изготвянето им, като всеки един от тях има уникални качества, които помагат за здравия сън и за постигане на състояние на пълен покой. Наистина е трудно да се определи кои са топ 5 от най-успокояващите напитки, но ето 5 от тях, които са доказали своите качества във времето:

1. Билковите чайове, които могат да се приготвят от различни билки или съчетание от тях. Сред най-успокояващите чайове се нареждат чайовете от лайка или мащерка, но те могат да бъдат смесени и с мента.

Плодови Фрешове

Тези билки притежават лек сънотворен ефект и са особено подходящи за приемане преди лягане. Можете да добавите към тях и малко мед и освен успокояващ ефект, ще сте сигурни, че се грижите и за общото си здравословно състояние, тъй като медът е сред най-силните природни антибиотици.

2. Зеленият чай действа не само много добре върху концентрацията на човек, но и върху чувството му за спокойствие. Макар да внимавате да не предозирате със зеления чай, той се използва от древността от китайците за успокояване на всички сетива.

3. Плодовите напитки, които са приготвени от прясно изцедени плодове, имат също доказан успокояващ ефект, като сред тях изпъква сокът от ананас, който определено успокоява нервите и се грижи за добрият ни сън.

Имайте предвид, че в случая става въпрос единствено за фрешовете, тъй като продаваните в магазините натурални сокове често са с неясно съдържание и съдържат прекалено много консерванти и оцветители.

Прясно Мляко

4. Топлото мляко с мед има доказан успокояващ ефект и е добре да бъде приемано точно преди лягане.

5. Според много специалисти зеленчуковите сокове, също имат изключително успокояващ ефект, но трябва да се внимава от какво точно да бъдат приготвени и дали наистина са прясно изцедени. За тях отново важи дали са фрешове или закупени от магазините.

Не по-малко важно е кои зеленчуци ще изберете. Колкото и странно да Ви звучи, кромид лукът също може да се бори срещу безсънието и е използван за тези цели още по времето на Древен Египет, тъй като съдържа кверцетин.

Рейтинг

5 3
4 1
3 0
2 2
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати