Не всеки кашкавал в магазина е наистина такъв

Не всеки кашкавал в магазина е наистина такъв

Фактът, че на един продукт има етикет с надпис кашкавал съвсем не означава, че продуктът в действителност е такъв и че е приготвен от мляко, обяви земеделският министър Десислава Танева.

В Горна Оряховица, където главата на Министерството на земеделието и храните гостуваше по повод Празника на горнооряховския суджук, Танева обеща да бъде въведен нов метод за проверка на истинността на етикетите.

Министърът призна, че до момента е имало пропуски по отношение на контрола на храните у нас. По нейни думи тя е готова да чуе обществените предложения за промени, които трябва да настъпят в тази посока.

Танева добавя и че земеделският и животновъден бизнес у нас има нужда от подкрепа за развитие, а държавните институции трябва да се заемат с осигуряването на предвидима среда, така че българските производители да не бъдат утежнявани допълнително.

Ръководството на Българската агенция по храните вече е подновено, а Министерството на земеделието и храните му дава 3 месеца кредит на доверие.

Към момента са открити големи пропуски в контрола на храните при управлението на старото ръководство на БАБХ. Недобре свършена работа е установена не само не само по отношение на безопасността на храните ни, но и при здравеопазването на животните, което е предизвикало епидемията от син език миналата година.

Не всеки кашкавал в магазина е наистина такъв

Административна реформа ще бъде проведена както в централата на Агенцията по храните, така и в нейната областна дирекция.

Предстои още закриване на Националната служба за зърното и Контролно техническата инспекция, като функциите им ще бъдат прехвърлени на областните служби. Това трябва да улесни земеделските стопани, които ще могат да използват всички предлагани услуги на едно място.

На Празника на Горнооряховския суджук министър Десислава Танева участва в разрязването на 60-метровия деликатес, приготвен специално за фестивала.

Суджукът бе приготвен от трите фирми на територията на Горна Оряховица, които имат право да го произвеждат със защитено наименование.

5 1
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати