Оригинални декорации за торти и десерти

Оригинални декорации за торти и десерти
Разпределител за прибори с 6 отделения и екстра приставка-23%
Практичен аксесоар за вашия дом:
Разпределител за прибори с 6 отделения и екстра приставка
10.00 лв.
7.70 лв.
Виж ››

Макар диетолозите да ни съветват да внимаваме със сладките неща, десертите присъстват в менюто на мнозина, да не говорим за децата и подрастващите. И истината е, че всяко нещо, с което не се злоупотребява, няма как да ни навреди, а специално за подрастващите сладкото е нещо, от което децата не трябва да бъдат лишавани, стига да се спазват определени граници.

Ако погледнем на десертите като на нещо, което може да бъде полезно, тъй като ни зарежда с много енергия, е добре да се замислим и дали не можем сами да си приготвим сладкиши, които да изглеждат достатъчно атрактивни за малчуганите ни и да не се блъскаме из навалицата по магазините, търсейки десерти, които макар и интересни на пръв поглед да са с напълно неясен състав. Отдавна хората са казало, че домашното приготвеното си е домашно.

Рецепти за торти и за сладкиши могат да бъдат намерени навсякъде, но е важно как да ги украсите, за да привлечете вниманието на своите деца, семейството, близките и приятелите си. Така или иначе почти никой празник не минава без празнична торта.

Ето няколко варианта за оригинални декорации, които можете да изпълните лесно и бързо в домашни условия.

1. Шоколадова декорация

Приготвя се от темпериран шоколад. Това става, когато той се остави да се разтопи и леко се охлади, но без да се втвърдява. Ако го напълните в пош, можете да нарисувате каквито желаете формички върху хартия за печене, да изчакате те да се втвърдят и да ги прикрепите към приготвения десерт. Ако Ви липсва въображение, можете да използвате и стандартните формички за сладки.

2. Декорации от тесто за сладкиши

Декориран блат за торти, рула и сладкиши, който се приготвя от тесто по желание за сладкиши, което не трябва да е прекалено гъсто. Отделно се смесват по 25 г брашно, масло, пудра захар, 1 белтък и 1 с.л. какао и с тази смес, поставена в пош, се рисуват желаните мотиви върху хартия за печене. Тя се оставя за около 30 мин в хладилника, докато се стегне, и после върху нея се изсипва тестото и се запича. След като е готово, блатът внимателно се отделя от хартията и може да служи като горна част на какъвто и да е сладкиш.

3. Цветята и листенцата от цветя

Те са може би най-оригиналната декорация за всякакви десерти, защото изглеждат съвсем естествено. Макар да не се ядат, те придават наистина празничен вид на сладкишите. Ако намажете листата с разтопен шоколад, оставите да стегне и отделите, ще получите разкошни шоколадови листа за декориране на вашите торти и десерти.

4. Декорация от подръчни материали

Това може да са ленти под формата на гирлянди, розички от кадастрон, пеперудки от цветна хартия и дори миниатюрни пластмасови играчки, ако са за детски десерт, но трябва да предупреждавате все пак, че те не са за ядене, а само за украса.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати