Съвети при покупка на ренде

5 от 5 Снимки

На всяка домакиня ѝ се налага от време на време да рендоса някой плод или зеленчук за приготвянето на любимите супи, основни ястия или десерти. Рендосването на продуктите вместо нарязването им на ситно спестява много време на домакинята, позволявайки ѝ да отдели повече време за себе си и семейството си.

За да бъде ефективно рендосването обаче, трябва да разполагате и с подходящо ренде или с подходящ кухненски робот, притежаващ и функция за рендосване. В зависимост от това колко често Ви се налага да рендосвате различните продукти, можете да изберете и какъв тип ренде да си купите. Ето няколко полезни съвета в тази насока:

1. Ако предпочитате да режете на ситно продуктите заради по-добрия естетически вид, който имат, и използвате рядко ренде, няма нужда да купувате кухненски робот, защото после само ще се чудите къде да го съхранявате;

2. Когато купувате ренде, обърнете внимание от какъв материал е изработено. При пластмасовите рендета например възможността да се порежете е силно ограничена, но за сметка на това те не рендосват продуктите толкова лесно и бързо, колкото железните. Според повечето специалисти обаче те запазват по-добре витамините на плодовете и зеленчуците;

3. Ако купувате желязно ренде, гледайте то да е неръждаемо. Съвременните рендета са от стомана;

4. На пазара освен електрически рендета, които са доста по-скъпи, се предлагат и ръчни ренедета, състоящи се от няколко части. Обикновено те са компактни и могат да служат както за рендосване, така и за нарязване на лентички и други фигури;

5. Ако Ви се налага често да рендосвате, най-добре си вземете електрическо ренде, защото то спестява значително времето за рендосване на продуктите;

6. Особено подходящ помощник за домакинята е специалното ренде за кълцане на лук, което освен че спестява време, Ви предпазва и от обичайният плач по време на работата с лук;

7. Към каквото и ренде да се ориентирате, гледайте то да става за миене в съдомиалната. А ако не разполагате с такава, задължително измийте рендето хубаво, тъй като по него могат да останат микроскопични частици от рендосваните продукти, които в последствие да бъдат вредни за здравето Ви.

Рейтинг

5 0
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати