Родни суперхрани, които са алтернатива на модерните

1 от 4 Снимки

1. Акай бери или нар


Акай берито има дребни лилави плодчета. То е доста скъпо и се продава в онлайн магазините за суперхрани. Нашенският заместител, който без проблеми можем да открием и пресен, е нарът.

Редовният прием на прясно изцеден сок от нар може да спре развитието на атеросклерозата. В едва 30 мл сок се съдържат 3 пъти повече антиоксиданти, отколкото в същото количество червено вино. Освен в българската- вкусният плод е част и от арабската и тибетската народна медицина. В миналото с него са се лекували туберколоза, кашлица, скорбут, треска, а чаша от вълшебния плод се равнява на едно хапче виагра.

Вече е доказано, че най-добрата храна за един човек е местната. В нея се се съдържат всички онези съставки, които са необходими за хората от този район, което е основен принцип на хранене и на Петър Дънов. Поради това е добра да заложим на храни от нашите географски ширини, а не на тези, които биват налагани от световните пазари.

Храните, които произвеждаме на местно ниво, се усвояват по-лесно от организма ни. Те са приспособени за нашият начин на живот. Установено е, че вносните продукти, идващи от другия край на планетата, не доказват своята сходност с нашия генетичен код. Освен това има редица български храни, които могат успешно да заместят всеки един от модерните суперпродукти. Вижте кои са те в галерията горе.

5 0
4 1
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати