Gotvach.bg»Статии»Какво да сготвя»Ето как да станете майстор на домашните пушени мезета

Ето как да станете майстор на домашните пушени мезета

2 от 3 Снимки

Пушена наденица


Необходими продукти: 2 кг свинско месо, 1 кг сланина, 80 г сол, 5 г кимион, 10 г черен пипер, 20 г захар, 8 г чубрица, свински черва.

Начин на приготвяне: Сланината и месото се накълцват и към тях се прибавят всички подправки. Тази месна смес се слага в емайлиран съд и престоява на хладно 1 денонощие. С нея се напълват свински черва, които се окачват на проветриво място и всеки ден се оформят с точилка, за да станат по-тънки. Опушват се поне 5 часа и са готови за консумация.

С изключение на вегетарианците и веганите надали има човек, който да не обожава пушените меса. При самия им аромат веднага си представяме натрупана маса с пушени наденички, филета, шунки и др.

Ако разполагате с парче пушено месо или домашен колбас, можете винаги да сте спокойни, че мезето ви за зимните вечери вкъщи е подсигурено. Да осолите и изсушите месо е възможно най-лесният вариант, но вкусът на домашното пушено месо е несравним.

Ако искаме да сме сигурни обаче какво точно консумираме, е добре да се научим сами да си го приготвяме. Предлагаме на вашето внимание в галерията горе няколко изпитани и доказали се във времето рецепти, които можете да изпробвате.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати