Gotvach.bg»Статии»Какво да сготвя»Ето как да станете майстор на домашните пушени мезета

Ето как да станете майстор на домашните пушени мезета

3 от 3 Снимки

Ловджийски пушени суджучета


Необходими продукти: 2 кг свинско месо, 2 кг говеждо месо, 1 кг сланина, 120 г сол, 15 г черен пипер, 5 г селитра, 25 г захар, 3 г червен пипер, свински черва.

Начин на приготвяне: Месото и сланината се скълцват, смесват се с всички подправки и се разбъркват. С тази смес се напълват свинските черва и се оформят суджучета, които се притискат с тежест, за да придобият по-плоска форма. Престояват така 2 денонощия, закачват се на проветриво място и след като престоят 5 дни, се опушват за около 5 часа.

С изключение на вегетарианците и веганите надали има човек, който да не обожава пушените меса. При самия им аромат веднага си представяме натрупана маса с пушени наденички, филета, шунки и др.

Ако разполагате с парче пушено месо или домашен колбас, можете винаги да сте спокойни, че мезето ви за зимните вечери вкъщи е подсигурено. Да осолите и изсушите месо е възможно най-лесният вариант, но вкусът на домашното пушено месо е несравним.

Ако искаме да сме сигурни обаче какво точно консумираме, е добре да се научим сами да си го приготвяме. Предлагаме на вашето внимание в галерията горе няколко изпитани и доказали се във времето рецепти, които можете да изпробвате.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати