Кои продукти най-трудно се усвояват от тялото

1 от 6 Снимки

1. Тлъсто месо


Тлъстото месо спада към трудноусвоимите храни. Това важи и за тлъстата риба, колкото и да е полезна тя в друга насока;

В ерата на диетите и здравословното хранене все повече се говори за трудно- и лесноусвоими храни. В това няма нищо изненадващо, тъй като трудноусвоимите храни, както подсказва и името им, са враг на нашето здраве и определено трябва да бъдат избягвани.

Не всеки човек обаче е наясно какви продукти да подбере при изготвянето на ежедневното си меню и кои да се постарае да изключи. А и всеки от нас има специфични нужни и докато един може да изяде 3 ябълки без проблем за закуска, то друг ще почувства небивал дискомфорт в стомаха.

Все пак има продукти, които могат да докарат стомашни неволи на всеки един от нас, ако не знае как да ги консумира правилно или с мярка. Вижте в нашата галерия кои са основните групи храни, които могат да ви накарат да се чувствате като плондер.

Колкото повече преработка е претърпял продуктът, толкова по-трудно усвоим става за човешкия организъм. Дори и натуралните сокове в своето болшинство не са препоръчителни, защото търпят обработка.

Най-просто казано, ако не видите плодовете да растат на дървото или да си ги откъснете от собствената градина, те вече са обработени и са станали трудноусвоими;

Рейтинг

5 2
4 2
3 1
2 1
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати