Как се прави идеалното пандишпаново тесто

Пандишпан

Пандишпановото тесто, познато и като бисквитено тесто, е може би най-популярното тесто, използвано за приготвянето на различни торти, сладкиши, реванета, петифури, бисквити и др.

Разпространено е навсякъде по света и се приготвя от яйца, брашно и захар, а в някои случаи се добавя и мляко. Ако се научите да го правите, ще можете лесно да приготвяте всякакви десерти. Ето няколко варианта:

Обикновено пандишпаново тесто

Необходими продукти: 1 ч.ч. брашно, 6 яйца, 1/2 ч. ч. пудра захар, 1 ванилия.

Начин на приготвяне: Жълтъците и захарта се разбиват с миксер до получаването на хомогенна консистенция. Ако не разполагате с пудра захар, можете да я замените с обикновена, но тогава времето за разбъркване ще е по-дълго. Накрая се прибавя внимателно брашното и ванилията и се разбърква още веднъж, но по-леко и внимателно. Всичко се изсипва в намазнена тавичка, поръсена с брашно, и се пече в предварително загрята на 200 градуса фурна.

пандишпан добуш

Топло пандишпаново тесто

Необходими продукти: 7 яйца, 1 ч. ч. захар, 180 г брашно, 1 пакетче масло, ванилия.

Начин на приготвяне: Захарта и яйцата се разбиват като в по-горната рецепта, но на водна баня. После съдът се изважда и при непрекъснато разбиване се изчаква да изстине малко. Към тази смес се прибавя разтопеното и охладено масло, брашното и ванилията и отново се разбърква внимателно. Получената смес се изпича в намазнена тавичка, поръсена с брашно в предварително загрята на 200 градуса фурна.

Пандишпаново тесто Добуш

Необходими продукти: 12 яйца, 5 жълтъка, 350 г брашно, 350 г захар, 1 пакетче ванилия, 50 г масло, по желание настъргана лимонова кора.

Начин на приготвяне: За по-малко количество пандишпан, намалете продуктите наполовина. Захарта, яйцата и жълтъците се разбиват на огъня до получаването на гъст крем. Тенджерката се сваля от котлона и след като изстине, към сея се прибавят внимателно брашното, ванилията, разтопеното и охладено масло и, ако разполагате, с лимонова кора. Всичко се разбърква отново внимателно и така приготвеното тесто се пече в намазнена тава, поръсена с брашно в предварително загрята на 200 градуса фурна.

Опитайте нашите предложения за Добуш торта, Шоколадов пандишпан, Пандишпанено руло, Пандишпан с мляко, Пандишпан без яйца, Пандишпан Виктория.

Рейтинг

5 2
4 3
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

Изпрати
Savka Borisova
Savka Borisova
29.03.2016 17:07
При описанието на обикновения пандишпан е пропуснато добавянето леко на избитите белтъци.
4
1
Пепи Начева
Пепи Начева
26.12.2015 17:39
Защо трябваше да чета коментарите, за да получа рецептата, която търся ??????

Благодаря ти, Нина!
1
1
Пепи Начева
Пепи Начева
26.12.2015 17:36
Адски разочарована съм от "обикновеното пандишпаново тесто" :-( :-( :-(
0
3
Нина
Нина
14.06.2015 19:06
Пандишпанът се прави не само с жълтъци. Рецептата е 6 яйца, 13 с.л.захар, 13 супени лъжици брашно и ванилия. Жълтъците се бият с захарта, прибавя се брашното и накрая разбитите на сняг белтъци. Пече се на силна фурна.
7
0
БЕТИ
БЕТИ
15.06.2015 12:37
да, права си
4
0