Gotvach.bg»Статии»Кулинарни Съвети»Как да си направим шоколадови пръчици

Как да си направим шоколадови пръчици

Шоколадови пръчици

Идеята да си направим сами шоколадови пръчици наистина изглежда абсурдна, при положение че те могат да бъдат закупени в почти всеки магазин и не са никак скъпи. Въпреки това, ако Ви се налага или просто имате желание да правите често сладкиши, които да украсявате, е добре да се научите как да си ги приготвяте сами.

Освен това се случва продуктите, които закупувате от магазините, да съдържат неясни съставки, консерванти и оцветители, които са вредни за здравето, а и няма нищо по-хубаво от домашно приготвените неща.

Естествено, да приготвите шоколадови пръчици по начина, по който се продават, не е лесна задача, и можете да ги замените с настърган шоколад, което е и най-лесният вариант. А и изглежда естетически по-естествено и по-натурално.

Ако все пак сте решили да си направите шоколадови пръчици, можете да пробвате по-долните рецепти, но имайте предвид, че за оформяне на пръчиците трябва да разполагате с пош с много тънък накрайник или поне със спринцовка. Ето какви смеси можете да изпробвате, за да си направите домашни шоколадови пръчици:

Вариант 1

Шоколадови пръчици, направени от истински шоколад

За целта Ви е нужно да разполагате с шоколад за готвене. Но дори и обикновеният шоколад ще Ви свърши работа, тъй като с него се работи много лесно. Най-важното е той да е добре темпериран, което означава да не е нито много твърд, нито прекалено мек.

След като сте го затоплили и отново сте изчакали да изстине, трябва само да го напълните в поша и с най-тънкия възможен накрайник да направите малки пръчици върху готварска хартия, която после ще сложите в хладилника. След като изминат около 30-40 мин, пръчиците лесно ще се отлепят и ще са готови за използване.

Вариант 2

Шоколадови пръчици, направени от захарна глазура тип Фондан

Тя се приготвя от 500 г захар, 250 мл вода и толкова какао, колкото искате да са тъмни пръчиците. Първите две съставки се смесват и се слагат да врат, като непрекъснато се разбъркват. След получаването на гъст сироп се прибавя какаото и отново всичко се разбърква. Изчаква се сместа да се охлади и от нея по аналогичен начин се оформят пръчици върху готварска хартия, които се поставят в хладилника.

Ако имате шоколадови пръчици на разположение, с тях можете да си приготвите:

- страхотен шоколадов крем;

- чийзкейк без печене;

- или сурова торта;

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати