Проверяват алкохола по Черноморието

Алкохол
Защитна маска с клапан до 88 часа защита (размер L-XL)
Ефикасна защита срещу вируси и бацили с:
Защитна маска с клапан до 88 часа защита (размер L-XL)
13.00 лв.
Виж ››

Съмнителният алкохол, който се предлага в някои заведения по морето ще бъде подложен на проверка. От Комисията за защита на потребителите ще следят качеството на спиртните напитки, които заведенията по родното Черноморие сервират, инспектирайки баровете, приютяващи любителите на чашката.

Първият опит за инспекторите да извършват проверка в бар в Слънчев бряг обаче се оказа неуспешен, съобщава БТВНовинитеБг. Според органи на реда, щом станало ясно, че ще се извършва проверка, заведението затворило врати. За същия обект има сигнали, че търгува с фалшиви алкохолни напитки, но екипът не успява да разобличи измамата.

Основната идея на Комисията за защита на потребителите е посредством проверките да бъде преустановена продажбата на фалшив алкохол или разредени спиртни напитки по заведенията, когато туристическият сезон е най-силен.

По време на проверките специалистите от Комисията за защита на потребителите вземат проби от отворени бутилки с концентрат. Към тях се добавя и неразпечатвана бутилка от същата партида. Алкохолът се запечатва и се транспортира за проверка до лаборатория. Данните от проверката ще излязат наяве до един месец.

Пробата от вече отворената бутилка, т.е. от малките бутилки, трябва да е в съответствие с тези от запечатаната бутилка, за която пък се изискват документ за произход и протокол за изпитване, каза инспекторът към КЗП-Варна Екатерина Драганова.

В същото време ще стане ясно и дали предлаганите алкохолни напитки отговарят на изискванията по отношение на качеството на алкохола, заяви главният инспектор към КЗП-Варна Владимир Герчев.

Проверките на алкохола ще е от голяма полза за потребителите. Според експертите измамите със спиртните напитки не бива изобщо да бъдат подценявани, тъй алкохолът-менте е в състояние да предизвика сериозни здравословни проблеми на консуматорите.

Припомняме, че преди по-малко от седмица близо четиридесет души от бедняшко предградие на Мумбай, Индия, починаха, след като погълнаха домашно приготвено силно алкохолно питие.

По случая бяха арестувани трима души, обвинени в това, че са произвели и разпространявали опасната напитка на работниците.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати