Gotvach.bg»Статии»Какво да сготвя»Следястия с ядки, които да завършат триумфално менюто ви

Следястия с ядки, които да завършат триумфално менюто ви

1 от 3 Снимки

1. Синьо сирене с карамелизирани круши, поднесено поръсено с натрошени орехови ядки


Необходими продукти: 200 г синьо сирене, 2 круши, сокът от 1 лайм, 50 г кафява захар, 50 г бяла захар, 50 мл вода, 100 г натрошени ядки от печени орехи.

Начин на приготвяне: Нарежете сиренето в красиво плато под каквато форма желаете.

Отделно сложете в касерола двата вида захар, водата и сока от лайма. Карамелизирайте тази смес и в нея потопете нарязаните на 8 резена круши. Объркайте всичко добре и оставете плодовете да се карамелизират за около 3 мин.

След това извадете крушите и ги сложете в тавичка, постлана с хартия за печене. Оставете ги да се запекат за около 10 мин в предварително загрята на 180 градуса фурна.

След като ги охладите, аранжирайте с тях платото със синьото сирене, изсипете останалият карамелен сос върху сиренето и го поръсете с ореховите ядки.

Когато говорим за следястия, трябва да имаме предвид, че в никакъв случай не става въпрос за десерти като торти, сладкиши, сладки рула, бонбони и всякакви други сладки.

Следястията по-скоро трябва да се възприемат като нещо малко, което се поднася под формата на мезе след основното ястие. Обикновено това може да са плодове със сирена, леки месни специалитети и всякакви млечни продукти, оформени като деликатес.

В случая ще Ви предложим 3 варианта на следястия /виж глаерията/, които са поръсени с натрошени ядки. Всяко едно от тях може да бъде поднесено както на официална вечеря или обяд, така и без да имате ангажиращ повод да се поразвихрите с нещо вкусно и апетитно в кухнята.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати