Ястия за жълти стотинки с помощта на пилешки шийки

1 от 3 Снимки

Супа от пилешки шийки


Необходими продукти: 500 г пилешки шийки, 1 глава кромид лук, 1 морков, 1 резен целина, 1 червена чушка, 1 зелена чушка, 3 картофа, 3 с.л. лимонов сок, сол и черен пипер на вкус, няколко стръка ситно нарязан магданоз

Начин на приготвяне: Шийките се измиват, заливат се с вода и се слагат да врат. След около 15 мин към тях се добавят нарязаните на кубчета морков, лук, целина и чушките, а след около 10 мин - и нарязаните на кубчета картофи. След като всички продукти са полуготови, шийките се изваждат от супата, обезкостяват се и месото им се връща отново в нея. Прибавят се подправките на вкус заедно с лимоновия сок и вече готовата супа се поръсва с магданоза.

Напразно приготвянето на различни ястия от пилешки шийки е пренебрегвано. Първо, те имат много крехко и вкусно месо и второ - не са никак скъпи, а с една опаковка от тях може да направите повече от една апетитна гозба.

Приготвянето на пилешка супа е най-лесният вариант, който може да пробвате с тази част на пилето, но ние сме ви подготвили още две икономични идеи, с които може да изхраните домочадието, без да се охарчите.

Освен това с тях можете наистина да разнообразите менюто си, приготвяйки дори доста вкусно мезе, което е отлично за бира, а защо не и за вино.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати