Gotvach.bg»Статии»Какво да сготвя»Ястия за жълти стотинки с помощта на пилешки шийки

Ястия за жълти стотинки с помощта на пилешки шийки

2 от 3 Снимки

Пилешко със сос


Необходими продукти: 500 г пилешки шийки, 1 морков, 1 глава лук, 1 резен целина, 7- 8 гъби, 20 зърна черен пипер, 5 с.л. масло, 2 с. л. брашно, 100 мл бяло вино, сол на вкус

Начин на приготвяне: Пилешките шийки се измиват, заливат се с вода и се слагат да врат. След около 15 мин към тях се прибавят нарязаните на кубчета морков, лук, целина, черен пипер и сол на вкус. След като шийките са готови, се изваждат от бульона и се обезкостяват, а месото се слага в чинията, в която ще бъдат сервирани.

Бульонът се прецежда. Отделно се запържва в масло брашното и към него се добавя част от бульона, виното и гъбите, така че да се получи умерено гъст сос. След като поври около 10 мин, с него се залива месото и може да бъде украсено с няколко стръка нарязан на ситно магданоз.

Напразно приготвянето на различни ястия от пилешки шийки е пренебрегвано. Първо, те имат много крехко и вкусно месо и второ - не са никак скъпи, а с една опаковка от тях може да направите повече от една апетитна гозба.

Приготвянето на пилешка супа е най-лесният вариант, който може да пробвате с тази част на пилето, но ние сме ви подготвили още две икономични идеи, с които може да изхраните домочадието, без да се охарчите.

Освен това с тях можете наистина да разнообразите менюто си, приготвяйки дори доста вкусно мезе, което е отлично за бира, а защо не и за вино.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати