Gotvach.bg»Статии»Какво да сготвя»Ястия за жълти стотинки с помощта на пилешки шийки

Ястия за жълти стотинки с помощта на пилешки шийки

3 от 3 Снимки

Мезе от пилешки шийки


Необходими продукти: 10 пилешки шийки, 5 с.л. олио, сол, червен и черен пипер на вкус, 3 с.л. лимонов сок

Начин на приготвяне: Шийките се измиват и се слагат да се варят цели в подсолена вода. След като са готови, се изваждат, отцеждат се, подсушават се и се подправят с червен и черен пипер и още сол, ако е необходимо. След това се запържват до златисто в мазнината и когато са готови, се поливат с лимоновия сок. Така се превръщат в идеалното мезе за почти всякакъв вид алкохол, най-вече за бира.

Напразно приготвянето на различни ястия от пилешки шийки е пренебрегвано. Първо, те имат много крехко и вкусно месо и второ - не са никак скъпи, а с една опаковка от тях може да направите повече от една апетитна гозба.

Приготвянето на пилешка супа е най-лесният вариант, който може да пробвате с тази част на пилето, но ние сме ви подготвили още две икономични идеи, с които може да изхраните домочадието, без да се охарчите.

Освен това с тях можете наистина да разнообразите менюто си, приготвяйки дори доста вкусно мезе, което е отлично за бира, а защо не и за вино.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати