Колко тренировки стоят зад любимите ни сладки изкушения

Колко тренировки стоят зад любимите ни сладки изкушения

Сред дамите битува схващането, че калориите са митични същества, които живеят в онези, които са на диета. Истината е, че войната с излишните килограми е поредица от всекидневни битки с изкушенията, които ни заобикалят отвсякъде.

Често си позволяваме да грабнем от рафта някое сладко изкушение, с което да се подсладим след обяд, успокоявайки съвестта си с обещанието излишните калории да изразходваме на пътечката във фитнеса.

Но знаете ли колко трябва да тичате, за да изразходвате калориите, които поемате с един Сникърс или Кит Кат? Отговорът на този въпрос ще ви шокира и най-вероятно ще намали желанието ви да минавате покрай щанда с шоколадови вкусотии.

И така, дами, записвайте си.

За да изразходвате калориите в чаша разтворимо кафе без сметана и захар, ще трябва да изминете 420 метра със средна скорост от 10 км/час. Добавете сметана и захар и ще трябва да спринтирате близо километър.

За малката опаковка шоколадов десерт Милки уей ще трябва да пробягате 1.73 км, а само две бонбончета Ferrero Rocher съдържат калории, които се изгарят след 2.21 км спринт. 1.84 километра трябва да пробягате, за да стопите порция кекс, а една средно голяма ябълка се изгаря след 0.9 км.

Шоколадово блокче

Ако сте взели от рафта в магазина десерт от типа Сникърс, Марс, Баунти или Кит Кат, внимателно ги поставете обратно на място, бавно отстъпете два метра, след това се обърнете и никога повече не доближавайте до щанда с калорийни бомби.

За изгарянето на калориите, поети с консумацията на всеки един от тези десерти, ще трябва да пробягате не по-малко от 3.66 км.

Рекордьор по калории е неустоимият Туикс, заради който ще трябва да пробягате не по-малко от 3.97 км.

Сладки изкушения

И ако си мислите, че няма как да стане по-зле, лъжете се. Порция овкусени сухарчета – тип кубети, с тегло около 60 г, ще ви струва 4.24 км., вие си решавате.

Победител в категорията вкусна калорийна бомба е шоколадовият кекс с шоколадова глазура, заради който ще трябва някак да пробягате 6.94 км.

На последно място, трябва да опровергаем широко разпространеното схващане, че храната, използвана за медицински цели (сладолед като антидепресант или шоколад за енергия), не се брои. Брои се и още как - питайте издайническите любовни дръжки в областта на талията.

Рейтинг

5 4
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати