gotvach.bg»Статии»Любопитно»Твърди напитки за екстравагантни пиячи

Твърди напитки за екстравагантни пиячи

Твърди напитки за екстравагантни пиячи

Любителите на екстравагантното могат да се насладят на наистина твърди напитки, дори да са със слабо съдържание на алкохол. Ликьори се превръщат в перлички с помощта на специален гел и още по-специална апаратура.

Така наречената сферификация на течността е специално разработена за ликьори и на практика представлява образуването на малки твърди топченца. Те се образуват благодарение на РН нивото на ликьора. Перличките не съдържат химични добавки, защот те биха развалили вкуса на коктейла, който се приготвя на основа известния ликьор.

По думи на производителите ликьорените перлички могат дълго да престоят в чашата. В зависимост от допълнителния алкохол топчетата заемат различна позиция – плуват отгоре, ако са в шампанско, или лежат на дъното, ако са в мартини.

В момента само 20 елитни бара в Ню Йорк разполагат с апаратура, която превръща ликьора в ефектни перли. В бъдеще вероятно и други напитки ще бъдат поднасяни в агрегатни състояния, различни от течното. Според експериментаторите в областта на напитките бъдещето на баровете е в буквално твърдия алкохол.

Рейтинг

5 2
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати