gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Зелен зарзават срещу стрес и депресия

Зелен зарзават срещу стрес и депресия

Спанак
Сушилник за прибори и добро настроение
Практичен аксесоар за вашия дом:
Сушилник за прибори и добро настроение
9.00 лв.
Виж ››

Депресията и стресът, които често подценяваме, трябва да бъдат лекувани правилно. Ако не искате да започвате да пиете лекарства, опитайте да решите проблема си с помощта на зарзаватите.

Страдащите от подобно състояние могат да облекчат състоянието си с помощта само на зелени и оранжеви плодове. Най-добрият антидепресант сред зелените зарзавати е спанакът – подобен ефект имат и други зеленчуци в тази багра, например броколи и зелето. Ако предпочитате да облекчите състоянието си с плодове, можете спокойно да заложите на киви.

В зелените зарзавати се съдържат толкова много витамини и като цяло полезни вещества, които ще помогнат на организма да се възстанови напълно от натрупания стрес.

Оранжевите плодове и зеленчуци също могат да облекчат депресията. Диетолозите обясняват, че консумацията на плодове със сигурност ще повлияе положително на състоянието ви. В оранжевите и зелените зарзавати има голямо количество витамин С.

Сладки картофи

Той, от своя страна, ще облекчи повишеното кръвно налягане, което често се покачва при стрес. Хапвайте повече моркови, сладки картофи, кайсии – в тях има достатъчно големи количества магнезий, а освен това са и естествен мускулен релаксант.

Добавете и ядки към менюто си, защото те също помагат при депресия и натрупан стрес. Бадемите съдържат витамини В и Е, които ще укрепят имунната система и ще ви помогнат да се избавите от състоянието, в което се намирате.

Зелени плодове

Други подходящи храни при депресия и натрупан стрес, които диетолозите препоръчват, са рибата и всички видове пълнозърнести храни. Можете да увеличите и консумацията на ориз, боровинки, домати.

Консумацията на доматите може да намали опасността от депресия с 50 на сто, посочва се в проучване. Основната причина за това е ликопенът, който се съдържа в червения зеленчук.

Разбира се, доматите са богати и на антиоксиданти, които също се отразяват добре на организма. Изследването посочва, че яденето на домат ежедневно ще намали риска от всякакви психични заболявания и тревога с повече от 50 на сто.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати