Не знаехте, че кухненската хартия може да прави това!

кухненска хартия
Електронна везна тип кана-30%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Електронна везна тип кана
46.00 лв.
32.00 лв.
Виж ››

Във всеки дом кухненската хартия заема важно място – дали ще е на поставка или прибрана в някой шкаф, тя е полезна за всяка домакиня. Можете да използвате хартията да попивате мазнината от шишето със зехтин или олио.

За целта ви трябва парче кухненска хартия, което да закрепите с помощта на гумен ластик малко под гърлото на бутилката. По този начин, когато я слагате на масата или на друга повърхност, няма да има мазни следи. По същия начин можете да увиете и оливерника.

Ако искате да се избавите от твърдите буци кафява захар, можете да сложите парченце ябълка в буркана, където я държите. Но в случай че искате да решите този проблем веднага, сложете върху буркана парче навлажнена кухненска хартия и оставете за няколко минути.

Използването на микровълнова печка със сигурност съкращава голяма част от работата в кухнята. Ако искате да съкратите дори повече време, започнете да увивате продуктите, които слагате в нея, в кухненска хартия, задължително влажна. По този начин времето ще се намали още повече. Този метод е особено добра идея за зеленчуци.

И като говорим за зарзавати – някои от тях съдържат голямо количество вода, която преди готвене трябва да се отцеди. Можете да използвате кухненската хартия, която ще абсорбира влагата на зеленчуците.

Хартия

Зеленолистните зеленчуци можете да предпазите по-дълго време от увяхване или загниване – увийте ги в кухненска хартия, преди да ги приберете в кутия. Хартията ще абсорбира влагата, заради която те почерняват толкова бързо.

Ако пък искате да запазите свежи подправки за повече време, навлажнете парчето хартия и завийте растенията. Разбира се, след това трябва да ги приберете на хладно в хладилника.

На всяка домакиня ѝ се е налагало да импровизира в кухнята – ако се окаже че нямате цедка, а искате да прецедите чай, сложете върху гърлото на чашата кухненска хартия и я закрепете с гумен ластик.

Отцеждане на мазнина

Всяка домакиня знае, че слагането на влажно парче месо в гореща мазнина ще предизвика пръскане на мазнината навсякъде в кухнята. За да предотвратите този проблем, просто попийте влагата от месото с кухненската хартия.

Когато подсушавате ръцете си с кухненска хартия, можете да използвате по-малко количество, ако отърсите добре ръцете си след измиване. След това вземете парче от хартията и го сгънете на две или четири и попийте.

Рейтинг

5 2
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати