Супермаркети за натурални продукти надували цените

Магазин
Практичен сушилник за мивка-21%
Практичен аксесоар за вашия дом:
Практичен сушилник за мивка
16.00 лв.
12.60 лв.
Виж ››

Най-голямата верига от супермаркети в САЩ, специализирана основно в търговията с натурални продукти Whole Foods, беше уличена в неоправдано завишаване на цените.

Главните директори на веригата Меги и Уолтър Боб признаха официално, че нюйоркските им магазини са продавали редица стоки и продукти на доста завишени цени, в сравнение с останалите подобни магазини.

Компанията обясни сериозното разминаване на цените с неправилното им маркиране от страна на персонала на супермаркетите.

Грешката с маркировката на цените стана причина компанията да започне допълнително обучение на персонала си.

За да изчисти част от имиджа си, както и за да възвърне доверието на клиентите си от Whole Foods обещаха, че ако купувач открие драстични несъответствия в цена на стока, той да я получи безплатно.

Оказва се обаче, че нарушенията свързани с неоправдано завишени цени на хранителни продукти, не са единични случаи, а по-скоро практика, която е разкрита по време на проверка на Департамента за защита на потребителите в Ню Йорк.

Пазаруване

Проверяващите се натъкнали на високи надценки на някои видове плодове, зеленчуци и месо, които драстично се различавали от средните за бранша.

Whole Foods открива първия си магазин през 1980 г. в град Остин, Тексас. Постепенно бизнесът се разраства и веригата се специализира в търговията с натурални хранителни биопродукти.

На рафтовете на Whole Foods се предлагат храни, които не съдържат трансгенни и генетично модифицирани добавки.

Към днешна дата магазините на Whole Foods са повече от 400 на брой, разположени във всички щати.

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати