Gotvach.bg»Статии»Любопитно»Опасни деликатеси – кои са храните убийци

Опасни деликатеси – кои са храните убийци

MarianeMariane
Джедай
2559563k
5 от 5 Снимки

5. Гъби


Безспорно гъбите са най-вкусният и най-смъртоносният деликатес в нашата класация. Те са виновни за 11 процента от смъртоносните случаи в Европа. Това се дължи на факта, че някои от най-вкусните видове ядливи гъби имат отровни двойници, трудни за различаване.

Всяка година десетки наши сънародници постъпват в токсикологията за лечение след отравяне с гъби, половината от тях не оцеляват.

Сигурно ви е втръснало да слушате за вредата от преяждането с вафли или смъртните опасности, които крие преяждането с наденички. Действително рафтовете в магазините са пълни с продукти, които не се препоръчват от диетолози и лекари.

В търговската мрежа обаче има и отбрани артикули, които се считат за здравословни и дори се препоръчват от лекари и специалисти по хранене, но могат да бъдат потенциално опасни, когато не бъдат приготвени както трябва.

Ето ви и списък с петте храни, които са отговорни за най-много смъртни случаи в света. Разгледайте галерията горе и имайте едно наум.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
53
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати