Gotvach.bg»Статии»Какво да сготвя»Апетитни предложения за плънка на пържоли

Апетитни предложения за плънка на пържоли

Пържоли с плънка

Дори да не ви се вярва, но има нещо по-хубаво от прясно изпечена пържола и чаша вино - и това е пържола с плънка и чаша червено вино. Предлагаме ви няколко рецепти за плънка на пържоли, като количеството на продуктите и подправките зависят от това за колко души ги приготвяте.

Направете си семпла плънка от връзка зелен лук и варено яйце. Яйцето се нарязва на ситно и се смесва с накълцания лук. След това подправете продуктите на вкус със сол и черен пипер, може да добавите и съвсем малко лют червен пипер.

Свинските пържоли се начукват и също се посоляват със сол и черен пипер. Сложете малко от плънката и навийте на руло. Накрая закрепете пържолите с клечки за зъби или с конец. Запържете за кратко в тиган и после сложете пържолите в йенска тенджера – налейте ½ ч.ч. бира, същото количество вода и изпечете до готовност.

Ако сте любители на по-нестандартните комбинации – направете си същите пържоли, но вместо яйце сложете сушени сини сливи. Единствената разлика с предишното предложение е, че е необходимо да накиснете сливите за кратко във вода. После ги отцеждате и ги нарязвате, като отстранявате костилката.

Сочни и ароматни пилешки пържоли можете да направите с босилеково песто, чери домати и моцарела. Това са основните продукти за плънката, като можете да замените чери доматчетата с обикновени домати.

Начукайте пилешките филета и ги намажете хубаво с пестото. Отгоре сложете парчета чери домати, след което следва и моцарелата. Накрая подправете с черен пипер. Завийте месото на руло и изпечете в тава – преди да ги сложите във фурната, пържолките трябва хубаво да се намажат с олио или зехтин.

Пилешки пържоли с моцарела

Последното предложение за плънка на пържоли е подходящо за всякакво месо – за четири пържоли ви трябват около 150 г топено сирене, 3 кисели краставички, около 100 г мариновани гъби. Освен това ще са ви нужни 2 – 3 с.л. лимонов сок, 5 – 6 с.л. бяло вино, босилек, сол и черен пипер на вкус, чесън, магданоз.

Направете плънка с нарязаните на кубчета топено сирене, гъби, кисели краставички. Добавете чесън и магданоз. Всичко това се подправя с черен пипер и сол и се слага в средата на всяка пържола.

После прегъвате на две пържолите и ги защипвате в краищата с помощта на клечки за зъби. Така приготвените пържоли се мариноват в лимоновия сок, виното, малко сол и босилека. След не повече от 40 минути сложете пържолите на скарата и изпечете от всяка страна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest