Gotvach.bg»Статии»Какво да сготвя»Тайната на слабите японки: Супа с кюфтета и краставица

Тайната на слабите японки: Супа с кюфтета и краставица

упа с кюфтета и краставица

Макар мнозина да си мислят, че японците се славят само по начина на приготвяне и сервиране на суши, те са факири и по отношение на приготвянето на различни супи.

Всички те се приготвят с полезни съставки, комбинацията между които е тайната за тънката талия на японките. Характерното е, че японските супи винаги се поднасят топли и често при направата им се използва бульон Даши, който всъщност е основният японски бульон.

Другото, което е важно да знаете, ако искате да изненадате сътрапезниците си с хубава японска вечеря, е че супите, наричани ширу, винаги се поднасят в индивидуални купи (за разлика от общото плато от суши) и се сервират от дясната страна на човека, който ще ги консумира.

А ако искате съвсем да спазите японския етикет, трябва да си закупите и специални порцеланови лъжици, които са доста по-дълбоки от тези, които използваме в ежедневието си, и в същото време много по-удобни, когато се налага да консумираме супи или други течни ястия.

Ето как лесно можете да си приготвите супа по оригинална японска рецепта, като повечето продукти можете да закупите от специализираните азиатски магазини:

Тайната на слабите японки: Супа с кюфтета и краставица

Японска супа от краставица и пилешки кюфтета (Тори-Ган Кюри Супо-Джилате)

Необходими продукти: 250 г пилешка кайма, 1 яйца, 1 пилешки фенер, 1 краставица, 1 лист водорасло комбу, 1 парче джинджифил, 100 г царевично брашно, 2 с. л. саке, 3 с. л. соев сос, сол на вкус.

Начин на приготвяне: Пилешкият фенер се измива и нарязва и се слага да се вари заедно с водораслото комбу. Малко преди водата да изври, трябва да извадите водораслото, защото бульонът ще стане горчив.

След завирането на водата оберете образувалата се пяна и варете до пълна готовност на фенера. Прецедете бульона, който ще Ви трябва по-късно.

Джинджифилът се обелва и се слага в преса, за да се изстиска сокът му. Той се смесва в чопър заедно с каймата, яйцето, 4 с.л. от царевичното брашно, 1 с.л. от сакето и 1 с.л. от соевия сос.

Японска супа с кюфтенца и краставица

От така получилата се хомогенна смес оформете малки кюфтенца, които да оваляте в останалото брашно и да ги пуснете в бульона от пилешкия фенер. добавят се останалото саке, соевият сос, сол на вкус и обелената и нарязана краставица. Японската супа с кюфтета и краставица се сервира топла.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest