Хърватска сладкарница продава весели сладоледи с канабис

Ядене на сладолед

Търговците от хърватския курорт Пула откриха нов начин да печелят клиенти. В една от сладкарниците в туристическия комплекс преди около две седмици е стартирала продажба на сладолед с марихуана.

Веселият десерт се рекламира като средство за подобряване на настроението, пишат местни информационни портали.

Според собственичката на заведението Желка Домазет в хранителният продукт си е съвсем легален, тъй като се приготвя от брашно от коноп. Същевременно сред компонентите му могат да бъдат открити и класически съставки за сладолед като мляко, захар, сметана.

Веселият сладолед на Желка Домазет се е превърнал в истински хит сред туристите и те с голямо любопитство го опитват. Въпреки това мнозина оставят предубедени към студения десерт и не смеят да се разхладят с него.

Собственичката на хърватската сладкарница разказва, че когато посетителите влязат в заведението и открият сладолед с марихуана, реагират доста бурно.

сладолед

Започват да се смеят, като го купят. Мислят, че вършат нещо забранено, но всъщност не е така, обяснява Домазет и сравнява сладоледа си със сладкишите от маково семе, от което също се произвеждат опиуми.

Желка разказва и как се родила идеята за нетрадиционното лакомство. Тя търсела начин да привлече клиенти в заведението, като същевременно им предложи нещо различно и грабващо.

Разбира се, нейното решение повлияло благоприятно на рекламата на сладкарницата и нейната слава се понесла бързо.

Все пак Желка Домазет не е единствената производителка на сладоледи с канабис, защото историята помни и други такива случаи.

Още преди пет години стана ясно, че в аптечната мрежа на щата Калифорния, САЩ, е пуснат сладолед с марихуана, като продуктът е употребяван за лечебно средство. Поради тази причина той може да бъде закупен единствено срещу рецепта от лекар.

Марихуаната помага при рак, епилепсия, СПИН и глаукома, заявиха тогава медицинските специалисти, като подчертаха, че канабисът не може да реши здравословните проблеми на пациентите, но притъпява болката им и им помага по-лесно да понесат последствията от съответното заболяване.

Рейтинг

5 1
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати