Разгадаха най-накрая тайната на френската диета

Френски сирена
Сушилник за прибори и добро настроение-17%
Практичен аксесоар за вашия дом:
Сушилник за прибори и добро настроение
9.00 лв.
7.50 лв.
Виж ››

Френският начин на хранене винаги е бил една малка загадка за медиците. Основната причина е, че в режима на французите постоянно влизат най-различни вкусни и вредни изкушения.

Между тях са мазните сирена, сериозно количество червено вино и пр. Въпреки факта, че си угаждат, французите рядко страдат от затлъстяване или от сърдечни-съдови заболявания, посочва се в статистиката.

Датски учени твърдят, че са отговорили на въпроса защо – изследването е съвместно между учени от университетите в Копенхаген и Орхус.

Причината за доброто здравословно състояние на французите е сиренето – заради него те нямат високи нива на лошия холестерол. С тази информация ни запознава сайтът videnskab.dk.

Специалистите провели изследвания, а резултатите сочат, че млякото и сиренето и тяхната честа употреба стимулират тялото да произвежда соли на маслената киселина или още бутанова киселина.

Именно те го защитават от всякакви сърдечно-съдови заболявания, ускоряват метаболизма и разбира се помагат да не се трупат излишни килца, обясняват учените.

Ядене на Люто

И докато тази информация ни дава зелена светлина да хапваме повече млечни продукти, друго изследване ни съветва да хапваме по-често пикантни храни.

Повече пикантна храна – по-малка опасност от рак, сочат учените. Твърди се още, че тази храна ще увеличи продължителността на живота и ще намали риска от дихателни или сърдечни заболявания.

Изследването е международно и се провежда под ръководството на учени от Китайската академия на науките, информира ни агенция Франс прес.

Анализирани са повече от половин милион китайци – специалистите са наблюдавали доброволците с години. Оказва се, че хапващите ежедневно пикантни храни, имат с 14 на сто по-малка опасност от преждевременна смърт, отколкото онези, които ядат пикантно по-рядко от един път в седмицата.

Изследването посочва, че най-разпространените и предпочитаните пикантни изкушения били пресни и сушени люти чушлета, с които може да се подправи всяко ястие. Особено подхождат на гозби с ориз или яхнии.

Рейтинг

5 2
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати