Gotvach.bg»Статии»Какво да сготвя»Бърз, икономичен и натурален Руски квас в 3 свежи варианта

Бърз, икономичен и натурален Руски квас в 3 свежи варианта

1 от 3 Снимки

Петровски квас


Необходими продукти: 850 г ръжени сухари, 25 г мая, 120 г захар, 4 л вода, мед и хрян на вкус

Начин на приготвяне: Нарязаният на филийки хляб се изсушава във фурната, залива се с водата и се оставя на топло за 4 часа. След това се прецежда, добавя се захарта, размитата мая, медът и хрянът. Всичко това се покрива с плат, отлежава 12 часа, за да ферментира, прецежда се отново и се насипва в бутилки. Те се оставят в хладилник и след като се охлаждат в продължение на 3 дни, квасът е готов за консумация;

Квасовете са сред незаменимите руски разхладителни напитки, които се приготвят от незапомнени времена и намират широко приложение на руската трапеза и в наши дни.

Те имат леко кисел, но приятен вкус, напомнящ донякъде на нашенската боза. Макар да не са изобретение на рускоговорящите народи, те са се превърнали в традиционна руска напитка, за която всяка домакиня има собствена рецепта.

Ако искате някой ден да изненадате семейството или гостите си с традиционна руска кухня, не забравяйте да се научите и как да приготвяте квас. Ето няколко варианта, които сме подбрали за вас в галерията горе.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Пламен
Пламен
16.06.2018 14:45
много хубава рецепта ,но не е лошо да уточните маята каква е и колко грама???
0
1