Сладоледен фестивал в София събира фенове на лакомството

Фестивал на сладоледа

На 22 август, събота, в София ще бъде организиран летен фестивал на сладоледа, където феновете на лакомството ще могат да опитат едни от най-добрите марки, произвеждани у нас.

Фестивалът ще се проведе на открито в двора на betahaus Sofia. Освен вкусни сладоледи гостите на събитието ще могат да опитат и от типичните летни коктейли и лимонади.

Организаторите на мероприятието са предвидили и състезание за хората, които могат да приготвят най-вкусния домашен сладолед.

Според правилата сладоледът трябва да се приготви изцяло от натурални продукти. За участие е необходима предварителна регистрация, а за първите трима ще има награди.

Състезателите ще бъдат оценявани от жури, като съревнованието ще започне от 18 часа. Победителят ще получи ваучер за 100 лева, този на второ място – за 50 лева, а за участникът на трето място ще има ваучер за 25 лева.

Сладоледен фестивал

Фестивалът ще бъде открит официално от 16 часа и ще продължи до 21 часа. Посетителите ще могат да опитат най-добрите българските сладоледите, като се насладят на голямо разнообразие – сладоледи, подобни на крем, веган сорбета, сладоледи без лактоза, сладоледи със стевия и естествена фруктоза.

Сладоледът е едно от най-предпочитаните лакомства за летния сезон. Годишно консумацията му по цял свят стига обем от 15 милиарда, а прогнозите са, че до няколко години обемът ще скочи до 68 милиарда за една година.

Най-много сладолед се хапва в САЩ. Най-скъпа е фунийката в Дубай, където дори обикновенияt сладолед не струва по-малко от 6 долара. Най-евтиният сладолед хапват в Кения, където той струва 0.50 долара.

5 0
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати