Гренки и кльоцки - любовта на руските супи!

Надежда НедеваНадежда НедеваДжедай / Автор
Гренки и кльоцки - любовта на руските супи!

Супите заемат важно място в руското меню и могат да бъдат консумирани както студени, така и топли. Няма как да не сте пробвали неустоимите руски боршове, щи и разсолници, ако не сте почитатели на руската кухня.

Независимо дали са постни или местни, всеки обяд в руската кухня започва именно със супа, поради което е добре не само да се научите как да приготвяте самите супи, но и с какво да ги поднесете. Ето няколко варианта:

Кльоцки

Необходими продукти: 100 мл прясно мляко, 1/2 ч.ч. брашно, 2 яйца, 2 с.л. масло

Начин на приготвяне: Млякото се смесва със солта и маслото и се кипва. Към него се се добавя брашното, всичко се разбърква, вари се на тих огън отново при непрекъснато разбъркване за около 5 мин, след което се оставя да се охлади. Към тази смес се прибавят яйцата, пак се разбърква и от така приготвеното тесто се разточват ивици, от които се нарязват кльоцки и се пускат във вряща вода. След като са готови, могат да бъдат поднесени към всякакви постни или месни супи и чорби.

Месни ушички

Руски месни ушички

Необходими продукти: 1 ч.ч. брашно, 1 яйце, 50 мл вода, 150 г кайма, 90 г пушена сланина, сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне: От брашното, яйцето и водата се прави тесто, което се разточва и се нарязва на неголеми квадратчета. Сланината и каймата се смесват, подправят се със сол и черен пипер на вкус и се слагат по средата на всяко тестено квадратче. Защипват се, така че да станат триъгълници, и се пускат във вряща вода. След като започнат да изплуват на повърхността на съда, в който се варят, означава, че са готови. Тези месни ушички са почти задължителни за щи и боршовете, но могат да се поднасят и към всякакви други супи.

Гренки

Руски гренки са традиционно допълнение към супи

Необходими продукти: 7 филии хляб, 1 ч.ч. настърган кашкавал, 2 яйца, 70 г масло, 3 с. л. доматено пюре, сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне: Хлябът се нарязва на кубчета и се изпържва в част от маслото. Кашкавалът, яйцата, доматеното пюре и останалото масло се смесват, подправят се със сол и черен пипер и в тази смес се овалват кубчетата хляб. След това се изпържват или се запичат на фурна и служат за идеална гарнитура към всички руски супи.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати