Сладка иновация – шоколадови грамофонни плочи

Шоколадова плоча

Любимото изкушение на милиони – шоколадът, намери място и в музикалната индустрия. На творческо изложение бяха представени иновативни грамофонни плочи, създадени от шоколад.

Новият хит както сред музикантите среди, така и сред сладкарските бе представен на международния фестивал за аудиовизуални произведения в Хихон, Испания, където бе и дегустиран от присъстващите.

За създаването на грамофонните плочи се е изисквало повече въображение, отколкото сръчност. Рецептата за шоколадовите плочи е изключително лесна.

Нужно е само да се сипе разтопен шоколад в силиконова форма за грамофонна плача, след което шоколадът трябва хубаво да се втвърди и да се извади от формата.

Върху сладката музикална плоча може да се запише всякакъв звук, но организаторите на фестивала предпочели електронните ритми. След като способностите на иновацията били демонстрирани, присъстващите можели да опитат от шоколадовото лакомство.

Всеки запис може да свири до 12 пъти, преди да се износи напълно, но след това идва и другата приятна страна на тези плочи – може да ги хапнете.

Търсим продукт, който да съчетава в себе си минало и настояще, звук и визия, оригиналност, изкуство – казва Жюлия Друен, художник към испанския фестивал.

Шоколадовите плочи са били измислени от креативния германец Петер Лардонг, който е страстен почитател на музиката и веднъж решил да си направи у дома грамофони плочи.

Изненадата му била огромна, когато открил, че тези плочи мога и да издават звуци, пуснати на стария му грамофон.

След шоколада германецът е пробвал да повтори изобретението и с други кулинарни продукти като сладолед, сирене и масло, но тези храни не повторили успеха на шоколадовите грамофонни плочи.

Петер Лардонг веднага патентовал изобретението си, а японска компания купила правата за него, като в страната на изгряващото слънце шоколадовите плочи вече се продават за 6 долара броя.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати