Руски предястия от птици

Руски предястия от птици

За разлика от японската кухня, където няма определен ред при поднасянето на ястията, в руската кухня е типично преди основните ястия да се поднасят предястия, чиято цел е да възбудят апетита, за да може да се премине към главното ястие.

Съществуват най-разнообразни руски предястия, но много разпространени са тези, които се приготвят с птици. Ето 3 варианта:

Пилешки пастет, поднесен върху хлебчета

Необходими продукти: 100 г пилешко обезкостено месо, 4 с.л. олио, 70 г настърган кашкавал, 60 г масло, 5 с.л. сос Бешамел, 2 с.л. червено вино, индийско орехче, сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне: Пилешкото месо се изпържва в олиото, след което се минава през месомелачка, колкото пъти е необходимо, за да придобие формата на пастет. Към него се добавя сосът, кашкавалът, маслото и всички останали подправки. Пасира се и така приготвеният пастет се поднася намазан върху ръжени филийки.

Пуешки руладини

Необходими продукти: 750 г пуешко филе, 3 с.л. олио, 3 яйца, 100 мл прясно мляко, 1.5 л зеленчуков бульон, сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне: Филето се начуква, подправя се, залива се с част от олиото и се оставя да престои на студено поне за 8 часа. Яйцата се разбиват с млякото и се запържват, за да се получи омлет. Той се нарязва на ивички и се слага върху пуешките филета, които се навиват на стегнати руладини и се завързват с канап. Слагат се да врат в бульона за 2 часа, след което се охлаждат, нарязват на кръгчета и се сервират.

Пилешки хлебчета

Необходими продукти: 350 г пилешка кайма, 50 г свинска кайма, 2 ч.ч. мляко, 3 филии ръжен хляб, 1 яйце, сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне: На хляба се отстранява кората и вътрешността ѝ се накисва в млякото, докато омекне напълно. Двете кайми се смесват и към тях се добавя яйцето, подправките и накиснатият хляб. Всичко се разбърква много добре и ако е необходимо, се минава през месомелачка. С помощта на лъжица се изсипва върху намазнена тава, сместа се изравнява и се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна. След като хлебчето е готово, се охлажда, нарязва се и се сервира със зеленчуци по избор.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати