Верига за бързо хранене лъже, че прави сандвичи с кашкавал

Сандвич

Верига ресторанти за бързо хранене е заплашен от солена глоба, защото заблуждава клиентите си, че слага в сандвичите, които предлага, кашкавал, съобщиха от Комисията за защита на потребителите.

След направена на място проверка се е оказало, че сандвичите, които на светещо табло и на витрината на обекта са обявени като сандвичи с кашкавал, всъщност са с негов заместител – топено сирене.

Истината лъснала, когато експерти от Комисията за защита на потребителите направила проверка на фактурите на производителите на въпросния продукт.

Оказало се, че кашкавалът по документи е топено сирене на триъгълни парчета. Това е била записано както във фактурата за доставка, така и върху самата опаковка.

Според експертите в случая очевидно става дума за несъответствие между посочения от производителя вид на продукта и представянето му от страна на веригата за бързо хранене Subway.

Становището на Комисията за защита на потребителите е, че невярната информация в рекламните материали относно вида на влагания в сандвичите продукт, както и част от съставките му, могат да въведат в заблуждение потребителите и това да повлияе върху решенията им за покупка.

Съгласно Закона за защита на потребителите (ЗЗП) нарушението за подобно провинение е глоба в размер до 30 000 лева.

Диана Райкова, който е мениджър Бизнес Развитие в Subway, обави пред Офнюз, че забраната за употреба на наименованието кашкавал, наложена от Комисията за защита на потребителите, е наложена преди две седмици.

Веригата за сандвичи вече не предлага в заведенията си кашкавал, а топено сирене. Корекциите са нанесени както в таблата в заведенията, така и в интернет сайта на компанията.

Рейтинг

5 3
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
j
j
26.08.2015 14:50
и аз се чудя защо с събуей ме питат дали искам топено сирене или нам какво си за мазане...
2
0
Нина
Нина
26.08.2015 14:54
и аз за тях се сетих първо
0
0