Три любими млечно-кисели продукта, без които не можем

1 от 3 Снимки

1. Айрян


Макар по произход да не е българска напитка, надали има българин, който да не обича да отпие глътка студен айрян през летните горещини. Приготвя се от от кисело мляко, разредено с вода, към което се прибавя и малко сол. Препоръчва се за консумация най-вече лятото, тъй като освен че има разхладително действие е и доста засищащо. Но не се притеснявайте да го консумирате и зимно време.

Всяка държава разполага със свои марки млека и млечни продукти, които са част от традиционното ѝ меню. Така например в много държави не се продава бялото балканско сирене, което сме свикнали да присъства на всяка трапеза.

Освен че е незаменим млечен продукт, то много рядко предизвиква непоносимост у хората и може да бъде консумирано дори и от тези, които имат храносмилателни проблеми.

Още по-интересен е въпросът с млечно-киселите продукти, които за българите са нещо, с което са свикнали, а на някои чужденци им се струват абсурдни дори като идея.

В горната галерия вижте по-важните млечно-кисели продукти в българската кухня, с които наистина бихте изненадали своите гости от чужбина.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати