Gotvach.bg»Статии»Кулинарни Съвети»Три любими млечно-кисели продукта, без които не можем

Три любими млечно-кисели продукта, без които не можем

3 от 3 Снимки

3. Таратор


Безспорно най-известната българска студена супа, която ако е по-течна може спокойно да бъде консумирана като напитка. Тараторът от десетилетия се е наложил на българската трапеза.

Приготвя се от кисело мляко, вода, краставици, олио, копър и чесън и по оригинална рецепта се поръсва с начукани орехови ядки. Много любители на мастиката обичат към това силно алкохолно питие да консумират и таратор, сипан в голяма чаша или халба.

Всяка държава разполага със свои марки млека и млечни продукти, които са част от традиционното ѝ меню. Така например в много държави не се продава бялото балканско сирене, което сме свикнали да присъства на всяка трапеза.

Освен че е незаменим млечен продукт, то много рядко предизвиква непоносимост у хората и може да бъде консумирано дори и от тези, които имат храносмилателни проблеми.

Още по-интересен е въпросът с млечно-киселите продукти, които за българите са нещо, с което са свикнали, а на някои чужденци им се струват абсурдни дори като идея.

В горната галерия вижте по-важните млечно-кисели продукти в българската кухня, с които наистина бихте изненадали своите гости от чужбина.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати