Невероятните ползи от боровинковия сок

Невероятните ползи от боровинковия сок

Сок от боровинки
Класически капак за микровълнова - 29см-41%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Класически капак за микровълнова - 29см
8.49 лв.
5.00 лв.
Виж ››

Боровинковият сок – този вълшебен елексир, притежава невероятни свойства. Той безпогрешно открива бактериите и ги елиминира.

Възпалението на пикочните канали, по-известно като цистит, е до болка познато на всеки втори човек. Циститът е съпроводен от често ходене до тоалетната, болки и парене при уриниране. А най-разпространеният метод за естественото му лечение е сокът от боровинки.

Доскоро се знаеше само за силното успокояващо действие, което има боровинковият сок. Учените от Политехническия институт в Уорчестър, САЩ обаче са разкрили и другите му невероятни качества.

Сокът от боровинки има уникалното свойство да открива бактериите в пикочните канали, които са причина за възпалителните процеси, и да променя термодинамичните им свойства. По този начин той се явява като естествена и ефективна бариера срещу развитието на инфекциите. За реални и осезаеми резултати учените препоръчват да се пие по 200 мл боровинков сок на ден.

Учените са установили, че дори минималните нива на сок от боровинки в организма имат свойството да стопират развитието на лошите бактерии. Това обаче се отнася само и единствено за пикочните канали. Плодовият сок не влияе върху останалите процеси, протичащи в човешкото тяло.

Както може би се досещате, това не са единствените ползи на напитката от боровинки. Тя укрепва венците, намалява риска от получаване на сърдечни, ракови и много други заболявания. Сокът е богат извор на антиоксиданти, фибри и витамин C.

Боровинки

Само по половин чаша боровинки на ден дава нужния тонус на организма. Според народните поверия той има способността да подобрява зрението, а също и да помага при коремни болки. Учените допълват тези им свойства с мощното противодействие, което малките плодчета оказват на стареенето и болестите.

Те успешно могат да се използват против болестта на Алцхаймер и болестта на Паркинсон, тъй като завишените нива на антиоксиданти подобрява работата в тези части на главния мозък, отговорни за стареенето на невроните.

Рейтинг

5 3
4 0
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати