Gotvach.bg»Статии»Какво да сготвя»Трите рецепти за кюфтенца, с които мъжът ви иска да вечеря

Трите рецепти за кюфтенца, с които мъжът ви иска да вечеря

Пламена M.Пламена M.
Джедай
2k1k
1 от 3 Снимки

1. Кюфтенца със свинско и телешко


Необходими продукти: 600 г свинско мляно месо от гърдите, 400 г телешко мляно месо от врата, 100 мл вода, 3–4 стръка пресен лук, 1/2 връзка магданоз, 1 щипка чубрица, 5 г черен пипер, 20 г сол

Начин на приготвяне: Магданозът и лукът се нарязват на ситно. Всички продукти без водата се смесват. Тя се сипва постепенно при постоянно размесване. Така се оставя в хладилника за една нощ.

На следващия ден каймата се премесва и се оставя за още 2-3 часа. От нея се оформят кюфтенца, които се изпичат на скарата.

Кюфтенцата са една от най-обичаните храни от българите. В обичайния си вид те са приготвени от смляно на кайма месо, с лук и подправки. Има и такива от зеленчуци, които по нищо не отстъпват на варианта с месо.

И макар че турската кухня изобилства от различни варианти на кюфтета с най-различни ароматни подправки, в най-разнообразни форми и с различен състав на продуктите, българските кюфтета си остават незаменими.

Само като си представите ароматната комбинация между чубрица и кимион, и веднага ще ви се прииска тройка кюфтета с гарнитура от зелева салата, туршия или пържени картофи с лютеница.

И все пак, за да внесем малко разнообразие в традиционната рецепта за кюфтета, тук сме събрали три неустоими рецепти за кюфтенца, който всеки може да опита. Точните рецепти и изпълнението им може да видите в галерията горе.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати