Клин клин избива: Алергията от фъстъци се лекувала с фъстъци

Фъстъчено масло
Сушилник за прибори с 3 отделения и подложка за оттичане-27%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Сушилник за прибори с 3 отделения и подложка за оттичане
5.50 лв.
4.00 лв.
Виж ››

Последно проучване на Американския институт по алергиите показа, че на деца, изложени на висок риск от развитие на алергия към фъстъци, трябва да се дават храни, съдържащи въпросните ядки. Американската академия по педиатрия дори е издала временни указания за одобряване на резултатите от проучването, което бе публикувано по-рано тази година.

Констатациите показват, че малките деца, които ядат храни, съдържащи фъстъци, три или повече пъти седмично, по-рядко имат алергични реакции в по-късна възраст. Едва 1 процент от наблюдаваните малолетни, спазвали този хранителен режим, са развили алергия, пише Дейли Мейл.

Това е първото мащабно изследване, показващо, че фъстъчената алергия може да бъде предотвартена. Статистиката показва, че през последните 20 години броят на децата, страдащи от това неразположение, се е увеличил двойно.

От Американската педиатрична академния дори смятат да дадат указание на детските лекари да препоръчват храненото на бебета, имащи висок риск за развитие на алергия към фъстъците, с храни, напарвени от ядките.

Доставчиците на здравни грижи трябва да препоръчват въвеждането на фъстъчени продукти в хранителния режим на четиримесечните бебета с висок риск от развиването на алергия, се казва в официалната декларация на институцията по повода.

В проучването на Американския институт по алергиите участвали 640 деца на възраст от 4 до 11 месеца. При всичките съществувал риск за развитие на алергия към фъстъците, която се дължала най-вече на вече съществуваща тежка екзема и/или алергия към яйца.

Фъстъци

Половината от децата били хранени с пюрета, съдържащи фъстъчено масло, поне три пъти седмично, а другата половина трябвало да избягват подобни храни до достигането на петгодишна възраст. Семействата попълвали регулярно въпросници за хранителните навици на децата им.

При обобщаването на резултатите станало видно, че едва 1 процент от хранените с фъстъци деца развили алергия към тях. От друга страна, при цели 24 процента от другата група се регистрирала непоносимост към ядките.

Рейтинг

5 2
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Antoaneta
Antoaneta
07.08.2016 22:36
Глупости,такива измишльотини с лопата да ги ринеш...
0
0