Безплатна скара и бира на фестивала Sofia Mezi

Грил

Безплатна бира, вкусна скара и много музика обещава фестивалът Sofia Mezi, който ще се проведе между 17 и 20 септември в столичния квартал Надежда по случай откриването на новия Северен парк.

Организаторите съобщават и че на събитието ще присъства кмета на София Йорданка Фандъкова. Входът ще е свободен, а всички присъстващи ще могат да се почерпят с безплатно пиво и вкусни мезета, приготвени по автентични рецепти от България, Турция, Сърбия, Македония, Албания и Гърция.

Фестивалът на балканските мезета ще приема гости от 10 часа до 22 часа в обновения Северен парк в столицата.

Бира

Близо 100 литра бира ще бъдат предложени на гостите, а майстор Миро ще приготви вкусно печено прасе. Други изтъкнати кулинари ще зарадват гостите на феста със специален курбан на соларна скара, който всеки може да опита за късмет и берекет.

На фестивала ще присъстват турски и гръцки майстори, които ще демонстрират едни от най-вкусните гозби, характерни за тяхната страна.

Турските кулинари ще приготвят ашуре от 41 продукта, а гърците ще почерпят с 2-метрови кокореци.

Мезето ще се хапва на фона на балкански ритми, българска фолклорна музика и рок изпълнения от група Хоризонт. Специално за Sofia Mezi ще пристигне гръцкият оркестър Медуза.

Печено прасенце

Концерт ще изнесат още звездите Бобан Здравкович и Гъмзата от Ку-ку Бенд. Водещ на събитието ще бъде рапърът Енчев, който също ще се изяви с изпълнение заедно с дуетната си половинка Румънеца.

Предвидени са и други атракции като турнир по табла както за възрастни, така и за деца, канадска борба, състезания по надяждане и надпиване, танцов уъркшоп, викторина с въпроси за София.

За най-малките гости на Sofia Mezi също е предвидена специална програма с много песни и танци.

Рейтинг

5 4
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати