Чаша азотно кафе за събуждане

Кафе

Всички, които са внимавали в часовете по химия ще ви кажат, че азотът е химичен елемент. Той се намира под номер 7 в Менделеевата таблица. Азотът е безцветен газ, който няма мирис. Често се добавя към напитките, за да ги газира.

Дотук добре, но какво общо има с кафето, ще се запитате вие. Ако добавите азот към чаша ароматно кафе, ще получите пенеста кофеинова напитка, която удивително напомня бира.

Това е т.нар азотно кафе, което е на път да се превърне в хитова напитка. Азотното кафе обикновено се сервира студено, то е приятно газирано, със страхотен аромат и с гъста пяна, подобна на бира Гинес.

Кафе с Банан

Консистенцията му е кремообразна и богата – като кадифе. Заради газировката вкусът му е една идея по-сладък, отколкото на обикновеното кафе.

Към него може да добавите мляко, сметана или шоколад и да получите перфектната освежаваща напитка.

Нека нежният му вкус не ви подвежда – не става дума за приятна подсладена напитка, а за истински силно кафе, което е в състояние да събуди дори Спящата красавица.

Това се дължи на азота, който ускорява абсорбацията на кофеина и само след половин чаша азотно кафе, вие ще имате усещането, че сте ударили две къси кафе еспресо на крак.

Пиене на Кафе

Засега освежаваща напитка се предлага предимно в САЩ и някои държави от Западна Европа, където чаша от ароматната напитка се предлага за 5 долара/4 евро.

За негов създател се смята Майк Макким, основател на Cuvée Coffee, който твърди, че първи е предложил на клиентите си напитката още през 2012 г.

Азотно кафе може да си купите в някои специални кафетерии, където ще го приготвят пред вас по ваш вкус.

То се продава и в търговката мрежа от 2014 година под формата на енергийна напитка в кен.

Разнообразието от различни видови азотни кафета, които се намират по рафтовете на магазините, е огромно.

То се предлага с аромати на ванилия и шоколад, с мляко, чисто или под формата на обикновен сироп. Кой от всичките видове ще ви допадне най-много е въпрос на личен избор.

Рейтинг

5 0
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати