gotvach.bg»Статии»Кулинарни Новини»Фестивалът на меда събира пчелари в София

Фестивалът на меда събира пчелари в София

Пчелни продукти

От 14 до 19 септември в София ще се проведе традиционният фестивал на меда. И тази година празникът, посветен на пчелния продукт, ще се проведе на столичния площад Бански.

Точно пред централната минерална баня в София ще се съберат пчелари от цялата страна – Видин, Царево, Благоевград, Ямбол, Варна, за да покажат продуктите си пред гостите на събитието.

Между различните пчелни продукти, фестивалът тази година ще се фокусира върху козметичните и лекарски препарати, които са произведени на основата на мед, казва председателят на Столичния браншови пчеларски съюз инженер Михаил Михайлов.

Тази година ще се представят между 7-8 различни по вид пчелни продукти, като не бива да се пропускат и интересните комбинации, които могат да се правят между тях.

До момента на всяко едно медно изложение пчеларите винаги са показвали нов пчелен продукт, като тази година инженер Михайлов казва, че изненадата ще бъде и за него, тъй като не е проучвал какво са подготвили българските пчелари за тазгодишния фест.

Мед

Тъй като е есен и наближава зимата, съответно с грипния сезон, експертът съветва да хапваме по-често пчелни продукти, за да засилим имунитета си.

Пчелният мед на закуска и вечер преди лягане е доказал се с времето метод за предпазване от грип. Може да използваме и другите пчелни продукти като пчелен прашец, който е незаменим при лечение на заболявания по гърлото.

Нужно е и профилактично да приемаме пчелно млечице, което е истински имуностимулатор.

Посетителите на тазгодишното изложение ще получат и съвети за това как да разграничават истинския мед от този, който само го наподобява.

По външен вид и по вкус истинският мед трудно може да се познае, казва Михаил Михаилов. Когато си купуваме мед, трябва да търсим сертификат, който удостоверява качеството на продукта.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 2
4 0
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати