Gotvach.bg»Статии»Какво да сготвя»Три нетрадиционни рецепти за рибни суфлета

Три нетрадиционни рецепти за рибни суфлета

3 от 3 Снимки

Рибно суфле от треска


Необходими продукти: 450 г филе от треска, 650 г картофи, 2 глави червен лук, 4 яйца, 250 мл бита сметана, 2 с. л. масло, няколко стръка копър, сокът на 1 лимон, 1 ч. л. горчица, 1/2 ч. л. уорчестър, сол и черен пипер на вкус.

Начин на приготвяне: Рибното филе се измива, нарязва и се оставя за около 1 час да престои, намазано с дресинг от смесените горчица, уорчестър, лимоновия сок, сол и черен пипер на вкус. Картофите се измиват, сваряват, обелват и нарязват на шайби. Нарязаният също на шайби лук се запържва в маслото и към него се добавя рибата.

След като те са готови, се избира подходяща намазнена тава, в която се редят ред картофи, ред рибна плънка, като се завършва с картофите. Отгоре се поливат с разбитите със сметаната яйца, които ако е необходимо също се подправят със сол и черен пипер. Суфлето се запича във фурната и накрая се поръсва с копър.

Ако се чудите за някакъв по-разнообразен начин, по който да приготвите риба, вместо да я печете на фурна или да я пържите, най-добре се научете как да приготвяте рибно суфле.

То не изисква особени усилия и изглежда достатъчно изискано дори и ако каните гости.

В горната галерия може да видите три много вкусни и интерсни варианта за суфле с риба. Разгледайте и изберете между рибно суфле със скариди, рибно суфле с мерлуза или пък рибно суфле от риба треска.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати