Три вкусни рецепти за кюфтета от кисело зеле

1 от 3 Снимки

Кюфтета от кисело зеле и картофи


Необходими продукти: 1 кг кисело зеле, 4 картофа, 4 яйца, 8 с. л. брашно, 8 с. л. галета, няколко стръка магданоз, сол и черен пипер на вкус, олио за пържене.

Начин на приготвяне: Зелето се накълцва и заедно със ситно нарязаният лук се задушава. Картофите се сваряват, намачкват се с вилица и се добавят към зелевата смес.

Слагат се 2 от яйцата, ситно нарязаният магданоз, сол и черен пипер на вкус и толкова брашно и галета, колкото да може от сместа да се оформят кюфтенца. Те се овалват последователно в брашно, разбити яйца и галета и се запържват в предварително загрятото олио.

Когато зимата наближи и пресните зеленчуци започват да бъдат замествани с туршии, семейното меню става доста по-ограничено. Набляга се на тежките меса и месни яхнии, което всъщност може лесно да бъде избегнато.

Повечето домакинства обичат да си приготвят кисело зеле, от което освен сарми могат да бъдат приготвени и много вкусни кюфтенца.

Ето защо Ви предлагаме 3 рецепти за кюфтенца от кисело зеле, които са лесни за изпълнение и не са калорични.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати