Три рецепти за кюфтета от варени яйца

Кюфтета

Когато заговорим за кюфтета, повечето от нас си представят традиционните кюфтета от кайма, но има и много други интересни рецепти за приготвяне на кюфтета, които малцина са изпробвали. Особено атрактивни са кюфтетата от сварени яйца, които освен че имат нетрадиционен вид, са и много вкусни. А и по този начин може да използвате останалото излишно количество яйчица, които се чудите какво да правите.

Предлагаме Ви 3 лесно изпълними рецепти за кюфтета от сварени яйца:

Обикновени кюфтета от яйца

Необходими продукти: 10 сварени яйца, 3 жълтъка, 25 г брашно, 70 мл мляко, 25 г галета, 50 г масло, шарена сол на вкус, рукола или пресен магданоз за декорация

Яйца

Начин на приготвяне: Брашното се запържва в част от маслото и към него се добавя студеното мляко при непрекъснато разбъркване. Котлонът се намалява и сосът се бърка, докато се сгъсти. Сваля се от огъня, добавят се нарязаните на ситно сварени яйца, разбитите жълтъци и шарена сол на вкус, след което се кипва отново. Изчаква се да изстине и от така приготвената смес се оформят кюфтенца, които се овалват в галетата и се изпържват в предварително загрята мазнина. Поднасят се гарнирани с рукола или стръкове магданоз.

Ароматни кюфтета от яйца, грис и пресни подправки

Необходими продукти: 12 сварени яйца, 125 г грис, 50 г галета, 50 г масло, няколко стръка копър и магданоз, сол и черен пипер на вкус, 15 с. л. заквасена сметана, олио за пържене и разбити белтъци и галета за паниране

Начин на приготвяне: Грисът се сварява с толкова вода, че да се получи гъста каша. Към нея се добавят нарязаните на дребно сварени яйца и сол на вкус. Всичко се разбърква и от сместа се оформят кюфтенца, които се панират в белтъци и галета и се изпържват. Запичат се за няколко минути в предварително загрята фурна и се поднасят поляти със сметана и ситно нарязани копър и магданоз.

Шарени кюфтета от яйца

Необходими продукти: 12 сварени яйца, 1 кисела краставичка, 1 червена чушка, 7- 8 маслини без костилката, 3 жълтъка, 70 мл мляко, 50 г масло, 25 г брашно, 25 г галета, сол и черен пипер на вкус

Кюфтета от яйца

Начин на приготвяне: От брашното, част от маслото и млякото се прави сос като в първата рецепта. Сварените и нарязани на ситно яйца, чушката, киселата краставичка, маслините и разбитите жълтъци се прибавят към соса, който се кипва отново. Подправя се със сол и черен пипер и след като изстине от сместа се правят кюфтенца, които се овалват в галета и се изпържват в мазнина.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Албена Асенова
Нови кулинарни вдъхновения-резултата ще е доста любопитен.
0
0
Николай Харалампиев
Ще изпробвам.Харесва ми.Не съм се сещал че така могат да се използват яйцата
0
0
Сия Рибагина
Сия Рибагина
02.05.2016 18:15
Интересни идеи за тези на които ще им останат яйца от празника
0
0