Три вкусни идеи за кюфтета от морски деликатеси

1 от 3 Снимки

Кюфтета от тарама


Необходими продукти: 250 г тарама хайвер, 10 маслини, 1 кромид лук, 2 яйца, сок от 1 лимон, няколко стръка копър, галета и олио по преценка (в зависимост от гъстотата на хайвера).

Начин на приготвяне: Хайверът се разбива добре с 3 с. л. олио, нарязаните на възможно най-ситно маслини и лук, яйцата и нарязания на ситно копър. Всичко се омесва добре и към тази смес се добавя толкова галета, колкото да се получи гъста каша. От нея се загребва с лъжица и се пуска в сгорещено олио докато кюфтенцата порозовеят. След като са готови и леко изстинали, те се поливат с лимоновия сок.
Защитна маска с клапан до 88 часа защита (размер L-XL)
Ефикасна защита срещу вируси и бацили с:
Защитна маска с клапан до 88 часа защита (размер L-XL)
13.00 лв.
Виж ››

Ако Ви е втръснало са приготвяте или да консумирате месни кюфтета, можете спокойно да се научите как да си ги приготвяте от риба или от морски дарове.

Обикновено те стават много по-бързо от стандартните кюфтенца с кайма, тъй като термичната обработка на рибата изисква по-малко време.

А по вкус по нищо не отстъпват на своите събратя. Ето 3 варианта, които може да разгледате в горната галерия и да изберете кой от тях ви харесва най-много.

Рейтинг

5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати