Gotvach.bg»Статии»Какво да сготвя»Три вкусни идеи за кюфтета от морски деликатеси

Три вкусни идеи за кюфтета от морски деликатеси

3 от 3 Снимки

Кюфтенца от прясна и солена херинга


Необходими продукти: 450 г филе от прясна херинга, 100 г филе от солена херинга, 75 г сланина, 1 яйце, няколко стръка зелен лук, 50 г брашно, сол и черен пипер на вкус, мазнина за пържене.

Начин на приготвяне: Прясната и солената херинга, зеленият лук и сланината се нарязват на много ситно и към тях се прибавят яйцето и подправките по вкус. По желание може да се сложи и стръкче ситно нарязан копър. Всичко се разбърква добре и от тази смес се оформят кюфтенца, които се овалват в брашно и се запържват. След това се запичат за няколко минути в предварително загрята фурна.

Ако Ви е втръснало са приготвяте или да консумирате месни кюфтета, можете спокойно да се научите как да си ги приготвяте от риба или от морски дарове.

Обикновено те стават много по-бързо от стандартните кюфтенца с кайма, тъй като термичната обработка на рибата изисква по-малко време.

А по вкус по нищо не отстъпват на своите събратя. Ето 3 варианта, които може да разгледате в горната галерия и да изберете кой от тях ви харесва най-много.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати