Тъпчем се с ГМО месо от крави-мутанти, без да подозираме

ГМО крава

Снимките на кравата-мутант, известна като Белгийсто синьо, може да ужаси всеки един човек. Макар че на пръв поглед не е за вярване, тези животни съществуват и са резултат от ГМО експерименти за добив на месо.

По изцяло финансови причини големи компании за месо и местни продукти провеждат серии от генетични експерименти, за да превърнат обикновената крава в Белгийско синьо.

След опитите мускулната маса на обикновеното рогато нараства с около 40%, като при телетата растежът на мускулите е до няколко пъти по-бърз. Бременността на оплодените животни също е съкратена драстично според информация на Сoolweirdo.

В следствие на генната мутация теглото на животните стига до свръхкилограми, което прави и най-елементарните им движения изключително трудни. От това те получават големи рани по краката, а смъртта им е много мъчителна.

Все още няма категорични доказателства, с които да се посочи ефектът от консумацията на подобно ГМО месо. Но много експерти казват, че ефектите от него надали са положителни.

Крава мутант

Смята се, че месото на тези крави-мутанти се продава и в България.

Не малко организации по цял свят се борят с научните експерименти, които превръщат кравите в т.нар. Белгийско синьо. В някои страни като Китай например подобни опити с животни вече излизат извън всякакъв контрол, пише руският журналист Александър Черемних за АlexsrbLivejournal.

Неотдавна в страната са имплантирали човешки гени на крави, а учените казват, че млякото, добито от тях, прилича на майчиното мляко и дори може да бъде негов заместител.

Повечето хора обаче остават мнителни към това становище, тъй като не е съвсем ясно как мляко от крави-мутанти може да бъде полезно. Според някои данни след експериментите с човешките гени в 99% от случаите кравите раждали мъртви телета.

По тази причини се твърди и че останалите ГМО храни нарушават естествените функции на организма и могат да причинят смъртоносни болести. За ГМО пшеницата съществуват хипотези, че вреди на черния дроб, а за ГМО царевицата - че причинява ракови заболявания.

Gotvach.bg не твърди, че породата Белгийско синьо е създадена по неестествен път. За заснетите крави все още съществуват спорове дали са дело на природата или резултат от генни експерименти.

Рейтинг

5 2
4 4
3 0
2 2
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати