Най-апетитните зеленчукови кюфтета, които някога сте яли

Магданозени кюфтенца

Есента наближава, но пазарите продължават да са отрупани с пресни домати и чушки и всякакъв зарзават, подходящ за зимнина. Преди обаче да затворите полезните зеленчуци в консерви, използвайте тяхната свежест, за да си приготвите няколко апетитни ястия. Ето 3 интересни рецепти за зеленчукови кюфтета.

Витаминозни кюфтета

Необходими продукти: 250 г картофи, 2 моркова, резен целина, 300 г спанак, 4 с. л. брашно, 5 яйца, 5 с. л. галета, 150 г кашкавал, няколко стръка копър и магданоз, сол и черен пипер на вкус, олио за пържене.

Начин на приготвяне: Обелените картофи се сваряват, след което се пасират. Целината и морковите се сваряват, рендосват и се смесват с картофите. Добавят се 2 яйца, настърганият кашкавал, 2 с. л. брашно, нарязаните на ситно копър и магданоз и измитият спанак, който може или да е пресен, или също сварен. Подправя се на сол и черен пипер и от сместа се оформят кюфтенца, които се овалват последователно в брашно, разбитите яйца и галетата и се пускат в нагорещеното олио.

Витаминозни кюфтета

Кюфтета от [пресни гъби]

Необходими продукти: 1 кг гъби, 50 г масло, 150 г олио, 100 мл прясно мляко, 3 филии хляб, 100 г брашно, 100 г галета, 4 яйца, няколко стръка копър, сол и черен пипер на вкус.

Начин на приготвяне: Гъбите се нарязват на ситно и се задушават в маслото. След като омекнат, към тях се прибавя накиснатият в млякото хляб, нарязаният на ситно копър, подправките, 2 яйца и ако е необходимо част от галетата. От тази смес се оформят кюфтенца, които се овалват в брашно, разбити яйца и галета и се запържват от двете страни в олиото докато порозовеят.

Гъбени кюфтета

Пролетни кюфтенца от магданоз

Необходими продукти: 1 кг магданоз, 1 глава кромид лук, 1 морков, 3 яйца, 120 мл прясно мляко, 150 г сирене, 50 г брашно, сол и черен пипер на вкус.

Начин на приготвяне: Ситно нарязаният лук, морков и магданоз се задушават, докато омекнат. Отцеждат се, оставят се да изстинат и към тях се прибавя рендосаното сирене и подправките. Брашното се запържва с млякото, докато се получи гъст сос, който се сипва при останалите продукти и всичко се разбърква. От тази смес се оформят кюфтенца, които се панират в разбитите яйца и брашното и се изпържват до златисто.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати